Zobacz temat
Kto jeszcze czyta ten temat? 2 gość(ci)
|
LEXUS IS200
|
|
| Travis |
Dodany dnia 01 luty 2013 12:54:35
|
|
Poziom 12 ![]() Postów: 57 Data rejestracji: 01. luty 2013 |
LEXUS IS200 PRESTIGE + SPORT PAKIET II stopnia Rok produkcji 1999 Na drogach od 12/2000 Kolor Grafitowy (metalic) Silnik: 1G-FE 2.0L R6 Wyposażenie PRESTIGE: -kremowa skóra + alcantra -elektronicznie sterowany fotel kierowcy -nawigacja GPS -podgrzewane siedzenia -nagłośnienie firmy Harman Kardon PAKIET SPORT II STOPNIA: -tylny most Torsen -sportowe stabilizatory (przód+tył) -elektroniczny szybergach -przyciemniane tylne szyby Koła zimowe 16" Koła letnie ADVAN RS 18' W tym roku zawita silnik 1JZ-GTE ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() no i na koniec jeszcze lekki naciąg z tyłu i obity rant od kamieni :sarcastic: ![]() YouTube Video Edytowane przez Travis dnia 01 luty 2013 13:01:25 |
| Podzielenie się tym wpisem: | |
|
|
|
| damiansd4hide3 |
Dodany dnia 01 luty 2013 13:12:25
|
|
Główny administrator ![]() Użytkownik VIP ![]() Postów: 1324 Data rejestracji: 14. marzec 2011 |
Piękny samochód ! te nowe felgi Advany pasują idealnie Chce to widzieć z 1JZetem jak skonczymy swapy będzie trzeba się zmierzyć na kresce ![]() Tak wogóle to w przypadku tego 1G-FE wolałem dzwięk seryjnego wydechu, ale jeśli będzie tam 1JZ to na wydechu Greddiego napewno będzie szał
Edytowane przez damiansd4hide3 dnia 01 luty 2013 14:10:36 |
|
|
|
| Travis |
Dodany dnia 01 luty 2013 15:08:58
|
|
damiansd4hide3 napisał(a): Piękny samochód ! te nowe felgi Advany pasują idealnie Chce to widzieć z 1JZetem jak skonczymy swapy będzie trzeba się zmierzyć na kresce ![]() Tak wogóle to w przypadku tego 1G-FE wolałem dzwięk seryjnego wydechu, ale jeśli będzie tam 1JZ to na wydechu Greddiego napewno będzie szał ![]() w tym momencie i tak jest założona seria bo GReedy się przepalił mam zamiar go naprawić ale założę spowrotem tak jak piszesz czyli przy "Łan dżej zii" ![]() zapomniałem dodać: auto obniżone o 35mm sprężyny APEX przemalowałem tylne klosze na czarny mat bo chrom mi strasznie szpecił, przerobiłem światła przeciwmgielne na pozycja/stop i wygląda w rodzaju jak Skyline ![]() ![]() |
|
|
|
| damiansd4hide3 |
Dodany dnia 01 luty 2013 15:36:40
|
|
Główny administrator ![]() Użytkownik VIP ![]() Postów: 1324 Data rejestracji: 14. marzec 2011 |
Jak to Greddy sie przepalił ? ![]() Tyle kosztuje i się przepalił? masakra. A co do tych lamp... hmm Wygląda chyba lepiej chociaż troche się teraz te lampy głubią na aucie. |
|
|
|
| Travis |
Dodany dnia 01 luty 2013 16:48:48
|
|
damiansd4hide3 napisał(a): Jak to Greddy sie przepalił ? ![]() Tyle kosztuje i się przepalił? masakra. A co do tych lamp... hmm Wygląda chyba lepiej chociaż troche się teraz te lampy głubią na aucie. co do tłumika też się rozczarowałem ale niestety większość firm robi z zewnątrz kwasówkę a w środku już zwykłą stal. Podobny przypał miał kolega z wydechem Kazuma. Co do świateł to już myślę że kwestia gustu. Głównie mi chodziło żeby wyodrębnić okrągłe światło w kloszu żeby przypominało na wzór R34 czyli zlać klosz z nadwoziem ![]() ![]() Na ciemnym nadwoziu wygląda to spoko na jasnych pasuje fabryczny chrom. ![]() miałem możliwość założenia z japońskiej wersji IS200 czyli z Altezzy takie nakładki na lampy ale wyglądają moim zdaniem strasznie ![]() |
|
|
|
| kolumb6 |
Dodany dnia 01 luty 2013 19:25:35
|
|
Poziom 10 ![]() Postów: 33 Data rejestracji: 23. październik 2011 |
Eee mi się wydaje że teraz lampy lepiej się prezentują Fajne porównanie do skylina A tłumiczka szkoda ładny dziwęk miał ![]() |
|
|
|
| damiansd4hide3 |
Dodany dnia 01 luty 2013 19:50:35
|
|
Mi zdjęcie tego białego lexusa kojarzy się ze Skylinem R33 ![]() |
|
|
|
| gacuus |
Dodany dnia 02 luty 2013 00:10:31
|
|
Poziom 24 ![]() Postów: 342 Data rejestracji: 14. marzec 2011 |
nice
chcesz podskoczyć mi? No na pewno ...
![]() ![]() Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. |
|
|
|
| maiui |
Dodany dnia 14 luty 2013 11:55:39
|
|
Główny administrator ![]() Postów: 66 Data rejestracji: 24. marzec 2011 |
Bardzo piękny projekt, życzę dalszych prac na samochodem ! Powodzenia w Swapie ![]() |
|
|
|
| Glodny 1992 |
Dodany dnia 14 luty 2013 14:51:03
|
|
Poziom 15 ![]() Postów: 85 Data rejestracji: 13. luty 2013 |
no i ja tez sie z tym zgodze, dbaj bo jest o co tym bardziej ze strasznie malo takich aut. apropos to az dziw ze nigdy Cie nie spotkalem na drodze |
|
|
|
| faster |
Dodany dnia 14 luty 2013 21:55:07
|
|
Poziom 7 ![]() Postów: 19 Data rejestracji: 16. lipiec 2012 |
ładna fura,te lexusy zawsze mi się podobały, czarny klosz na +,dla mnie też srebrny do czarnej budy słabo się komponuje,a wszystko to przez wieś tjuning i lampy ala lexus nie wiem może idź za ciosem i pokombinuj też z przodem coś w stylu typer w hankach |
|
|
|
| Travis |
Dodany dnia 15 luty 2013 23:24:22
|
|
Glodny 1992 napisał(a): no i ja tez sie z tym zgodze, dbaj bo jest o co tym bardziej ze strasznie malo takich aut. apropos to az dziw ze nigdy Cie nie spotkalem na drodze Zapewne dlatego że na co dzień poruszam się Łopuszna-Nowy Targ i przeważnie rano i późnym wieczorem ![]() Dzięki wszystkim za opinie ![]() Wczoraj został wlany nowy olej Millers. Autko wygląda fajnie ale osiągi niestety ma bardzo mizerne. Dlatego cały czas zbieram hajsik na te 300KM ![]() |
|
|
|
| NODI |
Dodany dnia 15 luty 2013 23:28:33
|
|
Poziom 5 ![]() Postów: 6 Data rejestracji: 15. luty 2013 |
Super wygląda ta koncowka wydechu mało miałem stycznosci z lexusem ale widze ze jest to ciekawe auto fele na loto miodzio pozdro |
|
|
|
| Glodny 1992 |
Dodany dnia 15 luty 2013 23:58:11
|
|
to juz wiem dlaczego, ja czesto smigam przez Łopuszna + kilku znajomych. kiedys na pewno sie napotkamy no i mam nadzieje ze na spota razem polecimy.autko wydaje sie lekkie, wiec nie powinno znow byc zle przy 155 |
|
|
|
| Travis |
Dodany dnia 16 luty 2013 12:58:56
|
|
spoko jak coś to się zgadamy a co do masy to lekkie nie jest. Masa własna to 1445kg. Jak popatrzysz na wykres kiedy ta moc jest dostępna to wychodzi że trzeba to auto na prawdę pałować :/ |
|
|
|
| damiansd4hide3 |
Dodany dnia 16 luty 2013 15:14:13
|
|
O kurde, cięzki smok ale i tak lżejszy od supry o całe 100 kg. myśle że jak pójdzie JotZecik to już nie będzie problemu z pałowaniem ![]() |
|
|
|
| Glodny 1992 |
Dodany dnia 16 luty 2013 15:47:35
|
|
gra o kurde to mnie zaskoczyles z ta waga. wyglada na leciutka.w mojej zaczyna sie jazda od 6 tys w gore i za to ja kocham ![]() |
|
|
|
| Travis |
Dodany dnia 10 marzec 2013 16:57:43
|
|
Zastanawia mnie czy dałoby się spasować skrzydło TRD od Celicy do Lexusa. W planach mam całe body od TRD ale bez sensownego spojlerka auto wygląda i tak dupiato. Niestety dużego wyboru nie ma na rynku i pozostaje albo dopaść takie skrzydło od EVO7 lub Celicy i próbować spasować.![]() Lub coś w stylu ze Skaja R33 GTS-T ![]() Taki update na szybko. Cały czas poluje na soarera z 1JZ-GTE w czwartek przegrałem niestety licytację o 17funtów niestety z tymi autami jest tak że są bardzo rzadkie i ciężko coś dostać a czekanie powoli mnie zaczyna wkurzać
Edytowane przez Travis dnia 10 marzec 2013 17:05:16 |
|
|
|
| damiansd4hide3 |
Dodany dnia 10 marzec 2013 18:32:11
|
|
Co do body to chyba od Evo wygląda lepiej skrzydło, a od Skyline? patrzyłeś? A może lotka od supry? Nie pamiętam jak sie nazywa ale można takie coś kupić na Ebayu. ![]() ![]() ![]() A powiedz mi silnik ze skrzynią automatyczną już wyjęty cie nie interesuje? bo widziałem na allegro pojawiły sie takie. No i Hulf Cuty za 12.600 zł Aristi z 2JZetem. Poluj poluj i Swapuj może razem w podobnym czasie ukonczymy prace to sie zmierzymy ![]() |
|
|
|
| Travis |
Dodany dnia 10 marzec 2013 19:43:36
|
|
Są tego rodzaju parapety ale za bardzo to zajeżdża USDM![]() Jeżeli chodzi o EVO to są bardzo podobne nadwozia z IS i dlatego mi bardziej pasuje niż takie loteczki. Są oczywiście podobne do Skyline ale R33 R34 mają długie tyłki i do nich pasują a IS jak na złość ma strasznie krótką dupkę ![]() Będę kombinował z tym od Evo o ile dopadnę jego wymiary żeby sprawdzić czy gra warta świeczki ![]() Co do swapa to chce całe auto bo dużo rzeczy będę miał pod ręką i nie będę musiał szukać i kupować wszystko oddzielnie. Koszt soarera to od 700 do 1000 funtów plus 1900zł sprowadzenie. Na allegro sam silnik z wiązką jest za 5700zł a gdzie jeszcze skrzynia, chłodnica, poduszki pod silnik i skrzynię. A tak mam wszystko plus graty które mogę sprzedać i się odbić trochę. Mam nadzieję że w 16tyś się zmieszczę Czekam cierpliwie dalej i mam nadzieje że do kwietnia coś kupię. i mam nadzieje że do września października skończę projekt. W sumie to mógłbym już kupić orurowanie, IC, wiatraki, blow off i inne pierdółki ale dopóki nie będę miał 1JZ to jest bez sensu uprzedzać pewne fakty, a szkoda bo nowe zabawki zawsze cieszą ![]() Powiedz mi ile Cię kosztowała JZ z vvti? |
|
|
|
| Poleć ten wątek | |
| URL: |
| Przejdź do forum: |

jak skonczymy swapy będzie trzeba się zmierzyć na kresce
mam zamiar go naprawić ale założę spowrotem tak jak piszesz czyli przy "Łan dżej zii" ![Diabełek ]:->](../images/smiley/diabelek.gif)

Fajne porównanie do skylina

niestety z tymi autami jest tak że są bardzo rzadkie i ciężko coś dostać a czekanie powoli mnie zaczyna wkurzać