Zobacz temat
Kto jeszcze czyta ten temat? 1 gość(ci)
|
Mazda 323f Ba 1.5 16v
|
|
| damiansd4hide3 |
Dodany dnia 29 styczeń 2013 12:12:02
|
|
Główny administrator ![]() Użytkownik VIP ![]() Postów: 1324 Data rejestracji: 14. marzec 2011 |
Ładny kolor, ładna fela, tak jak mówisz trochę obniżyć i wsumie więcej nie trzeba a lepiej zainwestować w mechanike ![]() |
| Podzielenie się tym wpisem: | |
|
|
|
| kolumb6 |
Dodany dnia 29 styczeń 2013 13:31:39
|
|
Poziom 10 ![]() Postów: 33 Data rejestracji: 23. październik 2011 |
W silnik Z5 mazdy nie ma sensu inwestować zbytnio w mechanike jedynie co zrobie to kolektor wydechowy 4-2-1 i dolocik jakis mozna by było jeszcze zmienić wałki i odchudzic podobno koło zamachowe ale tak jak mówie w 1,5 mija sie to troche z celem lepiej by było sprzedać ta i kupić v6 2.0 albo 2,5 klze Jednak najbardziej to bym chciał tą mazde ladnie zrobić i zostawic do jazdy codziennej a pomyslec nad crx-em albo civic b18 : a tak najbardziej to mnie nosi na kupno jakiegoś corrado tanio i zrobienie od podstaw jako autko na zloy Najpierw skonczyc chce szkołe bo tylko 3 miesiace zostały i będę coś myślał ![]() ![]() |
|
|
|
| gacuus |
Dodany dnia 29 styczeń 2013 22:04:09
|
|
Poziom 24 ![]() Postów: 342 Data rejestracji: 14. marzec 2011 |
szczeze zamiast sie siepac stickera czy cos to lepiej sie pobawic w areograf koszty podobne lub niewiele wieksze a na pewno efektywniej bedzie wygladal czy to na aucie czy na felgach. Moje zdanie sticker oblatany jak cholera, kicha troche jak dla mnie. chcesz podskoczyć mi? No na pewno ...
![]() ![]() Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. |
|
|
|
| kolumb6 |
Dodany dnia 29 styczeń 2013 23:23:54
|
|
Ae z tego co się orientuje to aerograf wychodzi dosyć drogo:/ A w sączu to nawet nie wiem czy jest jakas firma albo ktoś kto by coś takiego robił?![]() |
|
|
|
| Qamil |
Dodany dnia 30 styczeń 2013 00:03:00
|
|
Poziom 10 ![]() Postów: 31 Data rejestracji: 17. marzec 2011 |
autko spoko, na swap się nie napalaj chyba że chcesz zostać przy aucie. Ale pamiętaj rdza lubi mazdy (coś o tym wiem) więc za chwilę będzie cyrk z blachą. Swoją drogą te V6 1.8 z MX-3 są bardzo przyzwoite. Mało palą w stosunku do osiągów, maja wysoką kulturę pracy... no i powiedzmy dźwięk V6 P.S. Stickery proszę odklej bo to się zazwyczaj przykleja na rdzę żeby jej widać nie było jak autko kończy żywot ![]() |
|
|
|
| damiansd4hide3 |
Dodany dnia 30 styczeń 2013 02:24:40
|
|
Główny administrator ![]() Użytkownik VIP ![]() Postów: 1324 Data rejestracji: 14. marzec 2011 |
Stickery mi się podobają ale w niektórych przypadkach i jak auto jest dość mocno przerobione wtedy takie poszczególne elementy, wykonczenia wyglądają ładnie i pasują. Do seryjnego auta nie pakował bym tego, lepiej pomalować jednolitym kolorem felgi lub ewentualnie w dwóch kolorach. Do srebrnego auta to myśle że chyba Biały pasuje najlepiej na felgi. Aaa i bez delkielka będzie lepiej. ![]() |
|
|
|
| gacuus |
Dodany dnia 30 styczeń 2013 13:23:11
|
|
z 4 osoby maluja w ns o ile nie wiecej, ew hydro grafika ale nie wiem ile $$ za hydro
chcesz podskoczyć mi? No na pewno ...
![]() ![]() Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. |
|
|
|
| kolumb6 |
Dodany dnia 30 styczeń 2013 14:30:01
|
|
Hydrogafika jest piekna ale koszty naprawde wysokie duzo wieksze niz aerografu własnie co do stickerów to coraz wiecej osób mówi żebym dał sobie spokój i rozważam takie wyjście Zamiast stikerów we wnękach zderzaków to pomaluje je na czarną perłe i dokładke z przodu z pakietu mazdaspeed widziałem kilka mazd tak zrobionych i srebra ładnie sie z tym prezentuje![]() |
|
|
|
| gacuus |
Dodany dnia 31 styczeń 2013 14:04:37
|
|
Na dojazdowej masz typa co robi hydro, na lwowskiej sa kolesie od polerki i areografu mozesz zapytac, widzialem jego robote, niezle robi. czarno bialy sticker jako drobny smaczek i podkreslenie calosci (taka wisienka na torcie) ale dopiero po przerobkach, a nie zaczynaj od stickera. mozesz sie pobawic w 3 kolory na feldze np calosc zolta 1 szpryche czarna i do tego jakis kolor na rant. srebrny super kolor ale tez go nei nawidze to jak bialy wszystko bd pasowac i nie widac syfu na nim ale z samego lakieru nei uda sie lustra wyciagnac.Jest jeszcze jedna opcja, mam laske ktora by ci pedzelkami cos ogarnela na to zucic klar i bajka bedzie, ale dopiero po maturach ci to ogarnie bo teraz jestem pewien ze ci sie za to nie wezmie, bo juz chcialem pokrywe zaworów u niej robic. Edytowane przez gacuus dnia 31 styczeń 2013 23:23:28 chcesz podskoczyć mi? No na pewno ...
|
|
|
| kolumb6 |
Dodany dnia 01 luty 2013 19:20:56
|
|
gacuus Dałeś mi do myślenia z tą hydrografiką poczytałem oglądłem kilka filmików i na necie są tez osoby co robią to w dobrej cenie ale korci mnie żeby spróbować samemu nie wydaje sie to zbyt trudne ważne żeby woda miała 30stopni min i miec folie aplikator i można by sie z tym pobawić, wiadomo ze nie odrazu na felgach tylko na czymś innym po próbować jak to wychodzi![]() |
|
|
|
| gacuus |
Dodany dnia 25 luty 2013 00:23:48
|
|
Dodany dnia 02-02-2013 00:14 Widzialem jak koles reke zamacza i wychodzi wzor wiec proste sie wydaje, na dojazdowej widzialem ze kolo ma zwykla wanne z woda ----- Dodany dnia 25-02-2013 00:23 YouTube Video Edytowane przez Seba-pdPL dnia 25 luty 2013 19:22:30 chcesz podskoczyć mi? No na pewno ...
|
|
|
| kolumb6 |
Dodany dnia 11 marzec 2013 21:44:43
|
|
gacuus Dobry filmik Oglądałem tez kilka i będę musiał to sprawdzić kiedyś Narazie do mazdy zakupiony został tłumiczek końcowy ISOTTA sprężyny Jamexa -40mm i jeszcze jak kaska wpadnie to musze amorki na tył od razu kupić bo te mi się tłuką![]() |
|
|
|
| christoo |
Dodany dnia 15 marzec 2013 00:38:54
|
|
Poziom 11 ![]() Postów: 47 Data rejestracji: 10. grudzień 2011 |
Ładuj pakiet Ms- mogę Ci taniej załatwić niz jest na alledrogo, do tego wnęki na czarno i będzie malina![]() |
|
|
|
| kolumb6 |
Dodany dnia 16 marzec 2013 00:38:42
|
|
Wnęki będą na czarno jak będę robił poprawki bliżej wakacji a z pakietu ms bym dokłądke chciał i progi za ile byś takie załatwił![]() |
|
|
|
| christoo |
Dodany dnia 16 marzec 2013 12:54:38
|
|
Komplet progi i dokłądka myślę że w 400zł z wysyłką byś się zmieścił ![]() |
|
|
|
| Marcos |
Dodany dnia 20 marzec 2013 22:49:42
|
|
Poziom 1 ![]() Postów: 1 Data rejestracji: 20. marzec 2013 |
Witaj kolumbie! ![]() Zgadnij dlaczego jestem na forum :> Maździna fajna, kiedyś muszę opatrzeć z bliska i się przejechać, bo słyszę różne opinie n/t przesiadania się z innych aut do 323f, przekonam się sam choćby zasiadając za kierownicą na parkingu ![]() |
|
|
|
| christoo |
Dodany dnia 13 czerwiec 2013 08:32:06
|
|
Siema, ty przypadkiem wczoraj nie byłeś na stacji paliw w Łęcę ?:> |
|
|
|
| kolumb6 |
Dodany dnia 22 wrzesień 2013 21:39:35
|
|
Witam Panow Dawno mnie tu nie bylo ale trak niestety wyszlo z czasem itd itd ) Tak wiec kilka slow co sie dzialo przez ten czas w Madzi? nom zasadniczo nie wiele ale zawsze to cos mianowicie felgi ktore kupilem od macka z SDM-u okazaly sie troszke lipne byly krzywe mialem je prostowac ale los byl okrutny wpadlem na kunowie w dziure i felgi juz calkiem szlak trafil tak -wiec kupilem sobie fajne alutec-ki 16" z oponkami continental contisport przod 195/45/16 a tyl 205/45/16 *-zamontowalem sportowy tlumiczek isotee ) -wpadla dokladka z renault laguny -zakupione zawieszenie KYB przod i tyl na dzien dzisiejszy przod obnizony o jakies -35mm na tyl szukam sprezyn bo salon na kunowie mial komplet przedni a tyl niestety brak mazda dzis stoi na klockach okazalo sie ze pekla sprezyna i zetlalo gorne mocowanie amora z tylu tak wiec jutro trzeba kupic co potrzeba i wrzuce akutualne foty ) -zamontowalem xenonki i spryskiwacze reflektorow -wymieniony olej na castrola filtry oraz swiece zaplonowe -zakonserwowane i zalane woskiem progi -pomalowane zaciski i bebny Troszke sie rozpisalem aleee dlugo mnie nie bylo wiec sie nazbieralo tu foty robione jakies 2/3tygodnie temu ![]() Teraz jak juz uporam sie z zawiecha odnowie jeszcze podwozie dla pewnosci i zostanie mi zrobienie nadkoli i paru pecherzykow jest problem bo nigdzie nie mozna dostac do 323f ba w checbecku reperaturek dowiedzialem sie ze mozna spasowac te z hondy civic sedan 95-98r orientuje sie ktos jak to wyglada i czy to parwda?? )
Edytowane przez Seba-pdPL dnia 24 wrzesień 2013 17:55:02 |
|
|
|
| gacuus |
Dodany dnia 23 wrzesień 2013 22:45:18
|
|
ja mam liftbacka z 97 i nie widze podobienstw
chcesz podskoczyć mi? No na pewno ...
|
|
|
| damiansd4hide3 |
Dodany dnia 23 wrzesień 2013 23:31:07
|
|
Parę porad jak możesz poprawić wygląd tego auta. Wywal Stickera bo szpeci. Tłumik bardziej schowaj albo coś bo skierowany jest w dół i wystaje. Zetrzyj koniecznie ten hamski kolor z lamp tylnych-paskuctwo dużo lepiej wygląda w oryginale i myśle że możesz mieć problemy z policją przy zatrzymaniu o te lampy. A ta listwa z laguny coś nie jest spasowana bo odstaje ci chyba koło koła. reszta może byc, chociaż straszna koza jest, oglądnij podobną mazdę należącą do christo - jego dużo lepiej wygląda ![]() |
|
|
|
| Poleć ten wątek | |
| URL: |
| Przejdź do forum: |

a lepiej zainwestować w mechanike 
a tak najbardziej to mnie nosi na kupno jakiegoś corrado tanio i zrobienie od podstaw jako autko na zloy
Najpierw skonczyc chce szkołe bo tylko 3 miesiace zostały i będę coś myślał